El projecte EspectacleSpectacular es nodreix de diverses companyies dedicades al món de les arts de carrer. Suggereixen propostes artístiques que transformen els carrers, les places o els parcs de qualsevol poble o ciutat, convertint-les en un lloc de trobada lúdica, creativa i intergeneracional. Mitjançant els seus jocs i instal·lacions, aconsegueixen que gent de qualsevol edat, procedència creença o condició social juguen juntes en un mateix espai compartint, cooperant, pensant, intuint, sentint, descobrint, sorprenent-se.




Companyies que formen EspectacleSpectacular

Companyia Itinerària
Companyia Itinerària

Reivindicant el carrer com a lloc de trobada, Itinerària practica la intervenció efímera i festiva de l’espai públic. Les seves creacions, instal·lacions construïdes bàsicament de ferro i fusta, són estructures senzilles i ginys de mecànica
bàsica a la vista. Una proposta marcadament participativa que desperta la curiositat dels participants de totes les edats. 

Companyia Toc de fusta
Companyia Toc de Fusta

A Toc de Fusta pretenen treballar la fusta i fer-ne autòmats de gran format. Juguen i fan jugar amb els mecanismes que els componen. Tracten de traslladar a places i carrers els petits trencaclosques que intenten resoldre quan construeixen un autòmat. I fer-ho per als més menuts, sense oblidar que a tots i tot es ens agradaria algun cop tornar a ser xiquetes i xiquets.

Katakrak
Companyia Katakrak

Katakrak és una companyia d’art de carrer, creada el 2005 que basa la seva feina en tres eixos fonamentals: la creativitat, el reciclatge i el joc. Als tallers, la companyia selecciona i manipula objectes en desús o materials rebutjats i els converteixen en artefactes originals i únics. En les instal·lacions de Katakrak la participació activa del públic és indispensable i reivindiquen així les places, els parcs i els carrers com a espais comuns de lleure i convivència.

EspectacleSpectacular

Jocs

El Laberint

El Laberint és una experiència col·lectiva per a totes les edats, capaç de transformar qualsevol espai quotidià (plaça, carrer, parc…) en una trobada lúdica. Una insòlita xarxa de parets transparents, passadissos franquejats per enigmàtiques portes on el que saps i el que fas crearà el teu propi camí. Una instal·lació de gran format que planteja el més excitant repte atemporal.

Titeretú

Titeretú són 5 mans gegants de titellaire construïdes amb fusta i ferro amb les seves entranyes de mecànica bàsica a la vista. El púbic deixarà de ser un simple espectador per convertir-se en el protagonista de la història: el titella! Utilitzant el cos com a única eina, els participants resoldran jocs d’equilibri, precisiói coordinació.


Els amics d’en Crusó

Instal·lació interactiva de carrer construïda artesanalment. Els amics d’en Crusó és una col·lecció de 21 espais formada per autòmats de gran format que baten les ales per sobre el públic, autòmats de dues cares que entren en moviment quan algú juga a l’altre costat autòmats titella, jocs mecànics i trencaclosques del viatge d’en Crusó. I a més, un espai especial per a xiquetes i xiquets de 2 a 5 anys perquè juguin al seu ritme. Una invitació a treure’s les mans de les butxaques i descobrir lliurement i sense instruccions cada mecanisme, per donar tot el protagonisme a la imaginació. Amb enginy i destresa els espectadors esdevenen protagonistes d’un espai d’oci intergeneracional lúdic i creatiu!