El projecte EspectacleSpectacular es nodreix de diverses companyies dedicades al món de les arts de carrer. Suggereixen propostes artístiques que transformen els carrers, les places o els parcs de qualsevol poble o ciutat, convertint-les en un lloc de trobada lúdica, creativa i intergeneracional. Mitjançant els seus jocs i instal·lacions, aconsegueixen que gent de qualsevol edat, procedència creença o condició social juguen juntes en un mateix espai compartint, cooperant, pensant, intuint, sentint, descobrint, sorprenent-se.

Companyies que formen EspectacleSpectacular

Companyia Itinerària
Companyia Itinerària

Reivindicant el carrer com a lloc de trobada, Itinerària practica la intervenció efímera i festiva de l’espai públic. Les seves creacions, instal·lacions construïdes bàsicament de ferro i fusta, són estructures senzilles i ginys de mecànica <br>bàsica a la vista. Una proposta marcadament participativa que desperta la curiositat dels participants de totes les edats.

Companyia Toc de Fusta
Companyia Toc de Fusta

A Toc de Fusta pretenen treballar la fusta i fer-ne autòmats de gran format. Juguen i fan jugar amb els mecanismes que els componen. Tracten de traslladar a places i carrers els petits trencaclosques que intenten resoldre quan construeixen un autòmat. I fer-ho per als més menuts, sense oblidar que a tots i tot es ens agradaria algun cop tornar a ser xiquetes i xiquets.

EspectacleSpectacular

Jocs

El Laberint

El Laberint és una experiència col·lectiva per a totes les edats, capaç de transformar qualsevol espai quotidià (plaça, carrer, parc…) en una trobada lúdica. Una insòlita xarxa de parets transparents, passadissos franquejats per enigmàtiques portes on el que saps i el que fas crearà el teu propi camí. Una instal·lació de gran format que planteja el més excitant repte atemporal.

Titeretú

Titeretú són 5 mans gegants de titellaire construïdes amb fusta i ferro amb les seves entranyes de mecànica bàsica a la vista. El púbic deixarà de ser un simple espectador per convertir-se en el protagonista de la història: el titella! Utilitzant el cos com a única eina, els participants resoldran jocs d’equilibri, precisiói coordinació.


Els amics d’en Crusó

Instal·lació interactiva de carrer construïda artesanalment. Els amics d’en Crusó és una col·lecció de 21 espais formada per autòmats de gran format que baten les ales per sobre el públic, autòmats de dues cares que entren en moviment quan algú juga a l’altre costat autòmats titella, jocs mecànics i trencaclosques del viatge d’en Crusó. I a més, un espai especial per a xiquetes i xiquets de 2 a 5 anys perquè juguin al seu ritme. Una invitació a treure’s les mans de les butxaques i descobrir lliurement i sense instruccions cada mecanisme, per donar tot el protagonisme a la imaginació. Amb enginy i destresa els espectadors esdevenen protagonistes d’un espai d’oci intergeneracional lúdic i creatiu!

Sinergies

Sinergies Serveis Culturals és una cooperativa valenciana de treball associat que treballa en diversos àmbits del sector cultural. Formen l’equip gestors culturals, sociòlegs, creatius, historiadors i tècnics en animació sociocultural. Des de la seua fundació han oferit diferents tipus de serveis a institucions i particulars a més d’organitzar esdeveniments propis.

Sinergies

Ludoteca

La ludoteca es presenta com una ferramenta de joc participatiu per a totes les edats, un espai d’aprenentatge inter-generacional amb jocs d’equilibri, coordinació, punteria, habilitat i enginy pensats per a passar-s’ho d’allò més bé.
Una aposta per a que menuts i grans deixem de banda una estona els mòbils, les videoconsoles i les tecnologies per gaudir dels jocs populars i tradicionals que han animat durant anys els carrers i les places dels nostres pobles.

Taller de batucada

Bategga

Bategga és una proposta d’aplicació didàctica per als més petits on treballem mitjançant la Batucada diversos valors educatius. D’una manera molt lúdica s’intenta que el xiquet/a aprenga les nocions bàsiques del ritme i el moviment, a la vegada que se li transmet una visió inclusiva de la societat, l’apreci per les músiques del mon i el respecte per la natura.

Autobús unflable i animació

Tallers i activitats amb EMT

Activitats amb l'EMT

EMT València participarà en la gran festa de la Colla en Ruta d’À Punt amb tot un seguit d’activitats i tallers. Entre d’altres, hi haurà un autobús unflable, globus i servei de pintacares. A més a més, es realitzaran diversos teatres musicals, de titelles o contacontes, a banda d’un taller de xapes amb un disseny exclusiu per a l’esdeveniment.